Tekvicová slávnosť v 3.B

V piatok 8.októbra bol v našej triede zvláštny deň. Už pri príchode do školy bolo každému jasné, že sa bude diať niečo nezvyčajné.

Niektorí žiaci boli oblečení v žltých farbách, iní v ružovom a ďalší v zelených tričkách .To si žiaci obliekli farby svojho tímu. Každý tím si zvolil farby podľa ovocia alebo zeleniny, ktorú v ten deň prezentoval. O jednotlivých druhoch ovocia a zeleniny sme sa rozprávali a potom sme spolu robili projekty. Tie v závere tretej vyučovacej hodiny jednotlivé tímy prezentovali. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavostí o ovocí a zelenine.

Počas prestávky sme ochutnávali zdravú mrkvovú nátierku od pani učiteľky, pochutnávali sme si na ovocí a napokon prišli na rad koláče od mamičiek našich žiakov. Na tie sa tešil každý! A nik by neuhádol, z čoho boli upečené. Boli nielen zdravé, ale aj mimoriadne chutné!

Na matematike žiaci počítali nezvyčajné ovocno–zeleninové príklady, výsledky ktorých ich nasmerovali k správnym písmenám. Takto vylúštili tajničku - ZDRAVÉ POTRAVINY.

Na výtvarnej výchove sme tvorili tekvice. Ale nie obyčajné! Pani vychovávateľka Martinka doniesla napílené kruhy z kmeňa stromu. Tie sme najskôr pomaľovali farbami a dotváranie tekvíc mohlo začať! Využili sme na to rôzne prírodniny ako listy, orechy, gaštany ale aj farebné stuhy. Pomôcť nám musela pani vychovávateľka, ktorá priliepala ozdoby na tekvice tavnou pištoľou. Samko doniesol vyrezanú tekvicu. Tá sa stala pre všetkých skvelou inšpiráciou!

Tekvice sme napokon zaniesli do vestibulu. Ale ešte predtým vybrala najkrajšie tekvice pani vychovávateľka Janka Krajčovičová.

No a popoludní nás čakala diskotéka. Keďže sa nám tento deň veľmi páčil, určite si ho zopakujeme. Už sa veľmi tešíme na pondelok 18.10., kedy si naaranžujeme ovocie na taniere. A ktovie, možno si nakreslíme aj všetky obľúbené zdravé jedlá.